נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

בקשת חנינה – המדריך להגשת הבקשה

מאזניים

על פי חוק יסוד : נשיא המדינה, לנשיא קיימת הסמכות להעניק חנינה לעבריינים וכן להקל בעונשם.

הליך החנינה זהו הליך שבאמצעותו מוחלים לאדם שהורשע בפלילים על ידי ביטול או הקלה בעונש שהוטל עליו.

הרציונל העומד בבסיס רעיון זה, הוא לאפשר לאדם לפתוח דף חדש ולעודד את שיקומו בחברה, באם נראה כי חלפה תקופה מספקת בה האדם עשה תהליך משמעותי ונמצא במקום מחשבתי ונפשי טוב יותר מאז שפשע.

עם זאת, יש לשים את הדעת שבקשת החנינה אינה משמשת כערעור על ערכאת בית המשפט, אלא שחנינה זו הינה מידת חסד וניתנת במקרים ייחודיים בהם רואה לנכון נשיא המדינה להעניק אותה.

 

סוגי בקשות חנינות וזמני הגשתן

ישנם מספר סוגים לבקשות חנינה : הקלה בפסילת רישיון נהיגה על ידי בית המשפט, הקלה בקנסות שהוטלו על ידי בית המשפט, הקלה בעונש מאסר, וחנינה לצורך מחיקת רישום פלילי על ידי קיצור או ביטול תקופת ההתיישנות או המחיקה.  כמו כן, נשיא המדינה יכול לתת הן חנינה מלאה והן חנינה על תנאי.

חשוב לדעת כי בקשות חנינה, כמו גם בקשות להקלה בעונש, יטופלו רק בסיום כל ההליכים המשפטיים.

 

מי יכול להגיש בקשת חנינה מנשיא המדינה?

בקשת חנינה יכולה להיות מוגשת על ידי האדם עצמו, על ידי בן משפחה של האדם (מדרגה ראשונה) הפונה מטעמו, או לחלופין יכולה הבקשה להיות מוגשת באמצעות עורך דין פלילי.

 

כיצד מבוצעת הגשת בקשת החנינה ומה צריכה הבקשה לכלול?

יש להגיש את הבקשה באופן מקוון ללשכת נשיא המדינה. מגיש הבקשה יציין בבקשתו את נסיבות ביצוע העבירה, את נסיבותיו האישיות והמשפחתיות, טעמים רפואיים וסוציאליים, את תרומתו לחברה ועוד. כמו כן, באם קיימים עדויות ומסמכים התומכים בבקשה, יש לצרף גם אותם. לאחר מכן, מחלקת החנינות תאסוף מידע רלוונטי נוסף לצורך הדיון בבקשה, לרבות רישום פלילי עדכני, קבלת התיק מבית המשפט, מידע מהמשטרה והשב"ס, מידע מאגף המכס והמע"מ, וכל גוף רלוונטי אחר שעשוי לסייע במתן מידע הקשור לבקשה. אחרי איסוף מידע זה, מתקיים דיון סביב הבקשה ומוגשת על ידי מחלקת החנינות המלצה לנשיא המדינה. נשיא המדינה מחליט האם לקבל את הבקשה או לא, כשהנימוקים לכך נותרים בבית הנשיא.  

בכדי להגדיל את הסיכויים שבקשת החנינה תאושר, יש לבצע את הגשת הבקשה באמצעות עו"ד פלילי מקצועי ויסודי. עו"ד מקצועי יחסוך לכם זמן רב וסיכונים מיותרים, שכן במקרה של סירוב לא ניתן לערער על החלטת הנשיא, אלא לאחר חצי שנה ממועד מתן ההחלטה.

לשם הגשת בקשת חנינה אתם מוזמנים לפנות למשרד של סיוון כהן ושות' עורכי דין ולקבל שירות מקצועי ומסור. משרדה של סיוון כהן הינו משרד בעל ניסיו רב והצלחות רבות בהגשת בקשות חנינה.

 

איש חוק ומשפט

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא עריכת דין